Art Singel 100  
Amsterdam Contemporary Art Gallery / Galerie voor hedendaagse kunst

Art Singel 100 is 34 years active and part of the art scene of Amsterdam
The gallery is located at 8 minutes walk from the Central Station

 

 

____Home_____

 

Gallery Program

Upcoming
Previous

 

Artists

Alberto Carrera
Liesbeth Rahder
Herve Martijn
Judith Heinsohn
Jan van Eden

Esther Levigne
Ger Meinema
Jorge Gay Molins
Jean Bilquin

Achnaton Nassar

Philippe Bouttens
Colette Curfs
Milous Heunks
Tomoko Kawachi
Patricia Lippert
Anton Martineau
Tejo Philips
Pol Mara
Victor Pedra

Mapi Rivera
Chiel Vluggen
Marianne Vollmer
Sadik Kwaish

André de Jong
Maayke Schuitema

Josef Karl   
Unni Askeland
Evelyn Jansen
Harry van der Woud
Diego Pombo
Raymond Boekelder
 

Directions

Info

B&B Singel 100

Links

Jan van Eden

Fundacion vanES

 

 

 

Diego Pombo

 


 

Diego pombo 2013

 

Diego Pombo - "Bolivar Enamorado"

Exhibition saturday 3d through sunday 18th December2016

 

 

 

Exhibition at Art Singel 100 - December 2016 [po16ex03]

 

 

 

 

Exhibition at Art Singel 100 - December 2016 [po16ex03]

 

 

Pombo werd geboren op 7 augustus 1954 in Manizales, maar sinds 1957 is de stad Cali zijn thuis. Zijn leven is gewijd aan kunst in al zijn facetten. Musicus, schilder, beeldhouwer, acteur, illustrator van tijdschriften en cultureel manager, Hij is een autodidact veel talent en een fijn gevoel voor menselijke relaties waaraan hij uitdrukking geeft in zijn kleurrijke werken. Zijn artistieke leven als muzikant begon in 1975, spelend in verschillende lokale bands, salsa, rock en jazz. Het is uiteindelijk in 1981, toen de schilder Pombo zich manifesteerde in Cali. Zijn realistisch geschilderde werken hebben een satirische, erotische en muzikale intensiteit. Zijn portretten van jazzbands, sculpturale muzen en nimfen, muzikanten, politici, helden, jonkvrouwen en hoeren voeren een heel pantheon op waarmee Pombo een fantastische wereld creëert. Het groteske en het sarcasme zijn voelbaar aanwezig in al zijn werk.

Beatriz Monsalve, zijn energieke vrouw met wie hij het Teatro Barco Ebrio en het Teatro Salamandra stichtte, zegt het volgende. "Diego Pombo is voor alles een man van ideeën. Een man van grenzeloze fantasie. Plotseling, terwijl je met hem praat , ontspringen er ideeën die dan gelukkig altijd medeplichtigen vinden”. Diego zelf zegt "Ik zoek niet tot de elite te komen. Wat ik wil is dat mijn kunst een viering is van het leven en niet alleen bedoeld voor kunstliefhebbers en kenners.” Hij wil dat het publiek er plezier aan beleefd. Toch zijn veel van zijn schilderijen directe citaten van bekende kunstwerken, zoals bijv. van Rousseau Le Douanier en dat maakt het voor kenners bijzonder interessant. Hij heeft een obsessie voor de waanzin van gekken, omdat, zoals hij zegt, de mentale toestand van delirium de enige manier is om zich te verzetten tegen de onderdrukkende morele wetten van de burgerlijkheid.
Zijn laatste grote thema is dat van Bolivar, die in januari 1829, de stad Cali bevrijdde. Bolivar trachtte de vrede tussen de Zuid Amerikaanse landen te bewerkstelligen en Pombo gebruikt zijn heldenstatus als uitgangspunt voor een serie grenzeloze avonturen .Bolivar in de liefde, als macho, als superman, liefhebbend, dansend en toch met bewondering voor de nationale held. Pombo is een sociaal geëngageerd kunstenaar, wat ook duidelijk is uit zijn grote beelden en installaties in de publieke ruimte van de stad Cali.

Hij exposeert veelvuldig in Colombia, maar had ook tentoonstellingen in Ecuador, Venezuela, Costa Rica, Panama, de VS, Polen, Frankrijk, Cuba, Portugal, Duitsland , Spanje en nu in Nederland.

Een bijzondere kunstenaar, die het Latijns-Amerikaanse sentiment als geen ander weet te vertolken.

 

EN

Pombo was born on August 7, 1954 in Manizales, but since 1957 the city of Cali is his home. His life is dedicated to art in all its facets. Musician, painter, sculptor, actor, illustrator of magazines and cultural manager,an autodidact in all these disciplines.

His realistically painted works have a satirical, erotic and musical intensity. His portraits of jazz bands, sculptural muses and nymphs, musicians, politicians, heroes, virgins and whores fill a whole pantheon with which Pombo creates a fantastic world. The grotesque and sarcasm are tangibly present in all his work.

 

Festival ColorEs Colombia muziek – kunst – lezingen

De expositie maakt deel uit van het Festival ColorEs Colombia dat plaatsvindt van 8 t/m 11 december a.s. Het festival wil laten zien hoe bruisend en vitaal het ‘nieuwe’ Colombia is, vooral op het gebied van kunst en muziek. Belangrijke gasten zijn – naast Diego Pombo - het toonaangevende Guafa Trio en de jonge en sprankelende folkore-band La Jagua. De groepen treden gezamenlijk op in het Bimhuis in Amsterdam (9/12) en De Doelen in Rotterdam (10/12). Daarnaast zijn er kleinere concerten, onder in het Bijlmer Parktheater (11/12), met als speciale gast Ronald Snijders. Diego Pombo verzorgt op 8 december een lezing in Instituto Cervantes in Utrecht over de nieuwe Colombiaanse muziek

 

 

 

La realidad supera la ficcion , 2014, acryl on canvas,117x85 cm

 

 

 

Los tres majaderos , 2014, acryl on canvas,113x178 cm

 

Serenata con Zampoña, 2009, acryl on canvas. 86x81 cm